SECURE FUTURE

PROJE ÜRÜNLERİ

Siber Güvenlik Yeterliliklerine İlişkin Avrupa Referans Çerçevesi

Avrupa Referans Çerçevesi, proje ortağı ülkelerdeki siber güvenlik ile ilgili eğitim fırsatlarının analizine dayanan, siber güvenlik uzmanlarının sahip olması gereken yeterlilikler için bir çerçeve sağlayacaktır. Avrupa Referans Çerçevesi, Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesinin 4. Seviyelerinin karşılaştırmalı analizi, siber güvenlik alanındaki yeterliliklerin haritalandırılması, Avrupa Mesleki Eğitim ve Öğretim Kredi Transfer Sisteminin (ECVET) uygulanma durumu ve ECVET puanlarının tahsisi gibi önemli bilgiler içermektedir.

Siber Güvenlik Alanında Avrupa Eğitim Müfredatı​

Avrupa Siber Güvenlik Eğitim Müfredatı, geliştirilecek eğitim içeriği için temel bir çerçeve görevi görecek ve öğrencilerin eğitim içeriğini tamamlamak için bilgi, beceri ve yetkinlik alanlarında edinmeleri gereken kazanımları içermektedir. 10 ünite kapsamında geliştirilen Müfredatta her ünite için hedefler, kazanımlar ve öğrenim süresi gibi bileşenler yer almaktadır.

 

Siber Güvenlik Konulu Eğitim İçerikleri

Proje kapsamında siber güvenlik alanında hem yüz yüze hem uzaktan eğitim ortamlarında uygulanmak üzere mesleki eğitim öğrencilerine ve KOBİ personeline yönelik olarak tasarlanan eğitim içerikleri geliştirilmiştir. Eğitim İçerikleri proje kapsamında geliştirilen e-öğrenme platformunda yer almakta olup içerikler hem bireysel öğrenmeyi destekleyecek yapıda hem de mesleki eğitim öğretmenlerinin sınıflarında uygulayabileceği yapıda tasarlanmış olup siber güvenlik alanında değerli bir eğitim kaynağı olarak sunulmuştur.

 

Proje Sonuçlarının Mesleki Eğitim ve KOBİ’lere Entegrasyonu için Rehber

Proje kapsamında, üretilen tüm içeriğin mesleki eğitim kurumları ve KOBİ’lerin şirket içi eğitimlerine kolaylıkla entegre edilmesi amacıyla kapsamlı bir rehber geliştirilmiştir. Bu rehber;

  • İçeriklerin şirketlerin hangi departmanlarında uygulanabileceği
  • Eğitim içeriklerinin nasıl kullanılacağı
  • Bireyleri bu eğitime katılmaya teşvik edecek stratejiler
  • İçeriklerin hangi mesleki eğitim bölümlerinde uygulanabileceği
  • Siber güvenlik eğitimiyle ilgili ulusal yasal gereklilikler
  • KOBİ personeline sunulan mevcut siber güvenlik eğitimlerinin değerlendirilmesi gibi pek çok alanda anahtar bilgiler içermektedir.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/projectsecurefut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427